Під час візиту президент пообіцяв, що за його каденції Вінниця матиме аеропорт
17:57 29.09.2020
377

Як і було попередньо анонсовано, сьогодні в Вінницю  з робочим візитом приїхав президент Зеленський. Планувалося, що він огляне об’єкти інфраструктури, які реконструйовано в межах Національної програми «Велике будівництво», та проведе засідання Національної ради реформ. (До речі, майже до останнього трималися в таємниці маршрут та  подробиці  програми перебування).

Вже за відпрацьованою в інших містах схемою першою локацією, куди приїхав президент, став спорткомплекс «Здоров'я» — об'єкт  "Великого будівництва", що по вул. Якова Шепеля, 23, ( район Старого міста).

 На вході в спорткомплекс Гаранта чекав  нечисленний пікет прибічників  однієї політсили з нехитрими плакатами «Де реакція» та «Коли арешти?», але дощ завадив їм повноцінно проявитися.

 Пресу старанно підготували до зустрічі з першою особою в державі: взули в бахіли, перевірили на відсутність заборонених  речей, залучивши навіть кінологів, провели температурний скринінг...  Десь за годину очікування Володимир Зеленський прибув, ознайомившись з реконструйованим спорткомплексом, він вирішив без подальших преамбул перейти до тих кількох питань, які журналісти встигли озвучити під час брифінгу.

Одне з них стосувалося будівництва аеропорту «Вінниця»,  кошти на яке були передбачені урядом Гройсмана, але два наступних кабміни спочатку позбавили вже закладених коштів, а потім навіть пропонували виключити летовище з переліку об’єктів, на які передбачалося державне фінансування, а натомість додавши до програми будівництво аеропорту в Мукачево, що на Закарпатті.

 Володимир Зеленський  запевнив, що йому невідома інформація про те, що відкликані гроші направлені на Мукачево. 

«Тому що в Мукачево не будується аеропорт, тому що там інші питання. Ми підписали угоду зі Словацькою республікою: Ужгород тимчасово буде працювати, а потім ми будемо не ремонтувати, а будувати новий центральний міжнародний аеропорт «Закарпаття», але навряд чи він буде в Мукачево, чи в Ужгороді, тому що через географічне положення це в принципі майже неможливо, — пояснив президент.

 Також він виступив  адвокатом власної політ сили, зазначивши: «Що стосується уряду «Слуг народу», чи будь-якої  назви, я вам просто можу сказати, що ви побачите за мою каденцію будівництво аеропорту «Вінниця». А ось чому, наприклад, люди, які  виросли у вас, які стали великими політиками, які з Вінниці, і чому вони до цього моменту не будували аеропорт «Вінниця», то, як мені здається, ось в чому некоректність цього питання. Тому треба їм ставити це питання…

 Далі президент пояснив : «Що там Гончарук відкликав, вибачте, не знаю, але є програма, яка повинна початися наступного року (в цьому році там вже є Дніпро і ще деякі аеропорти). На все це не було грошей в цьому році, скажу вам відверто. І багато програм закрито через COVID – це теж правда.

 В наступному році визначена програма  початку будівництва. Десь ще документи треба підготувати, десь вже будуть будуватися ті чи інші злітно-посадкові смуги, в деяких місцях вже є злітно-посадкові смуги і будуть будуватися термінали... Тому поставлена задача окремо міністру інфраструктури, у нього є план пріоритетних аеропортів, які почнуть будуватися. І ще раз хочу вас запевнити, що за мою каденцію, чи за нашої (як хочете, так і кажіть), ми побудуємо у всіх важливих стратегічних містах (це не тільки в обласних центрах, до речі)  аеропорти, згідно з нашим планом. Мені здається, це найголовніше,—підсумував очільник держави.

 

Автор: Канівська Лідія
Читайте також