Проект "Пошук дітей": вінницькі правоохоронці розповіли про роботу системи
09:38 19.07.2019

Ще з вересня минулого року поліція Вінниччини долучилась до соціального проекту "Пошук дітей", який впроваджено зусиллями Нацполіції і компанії "Київстар". Практично цей ресурс діє таким чином: у разі зникнення дитини абоненти "Київстару" у радіусі 3-ох кілометрів від місця зникнення отримають СМС-повідомлення з інформацією про неї (прикмети, зріст, колір волосся дитини, родимки, особливі хвороби).

Згадану соціальну ініціативу уже запроваджено у столиці та 12 областях: Київській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській, Львівській, Харківській, Полтавській, Кіровоградській, Черкаській та Житомирській.

До сервісу підключено 16 мільйонів абонентів. Підключення до послуги здійснюється автоматично. Для відключення, повторного підключення або перевірки статусу послуги необхідно зателефонувати за номером 477*102.

Як розповіла журналісту сайту ilikenews.com.ua начальник ювенальної превенції ГУНП у Вінницькій області Людмила Кузнєцова, за перше півріччя поточного року було зафіксовано 250 звернень громадян стосовно зникнення дітей, наразі всі неповнолітні розшукані і знаходяться за місцем проживання.

Стосовно дієвості сервісу "Пошук дітей" пані Людмила зазначила, що з часу існування цього проекту на території області СМС-розсилка запускалася п’ять разів. І хоч в цих випадках вона не змогла допомогти визначити місцезнаходження зниклих дітей, але сам факт, що громадськість дізнається про таку подію і намагається допомогти, вселяє оптимізм.

Наприклад, минулого року, коли зникла дитина на Вишеньці, чимало небайдужих вінничан телефонували, розповідаючи, що помітили дівчинку зі схожими прикметами. І хоч того разу встановити місцезнаходження дитини допомогли інші методи, але такий надважливий ресурс як допомога небайдужих громадян у пошуку зниклих безвісти не варто недооцінювати.

Читайте також