Конкурентоспроможна економіка України: у Вінниці пройшов регіональний семінар
19:19 28.10.2019

Сьогодні, 28 жовтня, у МЦ «Квадрат» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» відбувся регіональний семінар «Перевірки бізнесу: основні виклики після завершення мораторію».

Учасники говорили про функціонування системи державного нагляду та контролю після завершення мораторію на перевірки, про скарги бізнесу і типові порушення з боку представників контролюючих органів, яких, до слова, на Вінниччині за останній період зафіксовано 68.

Крім того, тренери презентували концепцію практичного порадника з проходження перевірок суб’єктами господарювання, інспекційний портал та нові інтерактивні інструменти на підтримку бізнесу.

Серед запрошених: місцеві бізнес-об’єднання, спілки підприємців, підприємці Вінниччини, громадські ради при місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, експерти, громадські активісти, місцеві засоби масової інформації.

Спікерами семінару стали Вільям Сіз, керівник Програми USAID КЕУ, Тетяна Коротка, заступник бізнес-омбудсмен при КМУ.

Довідково: рада бізнес-омбудсмена – це незалежний консультативно-дорадчий орган Кабміну, створений у 2014 році за участю ЄБРР, ОЕСР, провідних українських бізнес-асоціацій та уряду.

Також в семінарі взяли участь Ігор Жиляєв, начальник відділу нагляду і контролю – заступник директора Департаменту правової роботи та державного нагляду і контролю ДРС, Кирило Криволап, заступник голови правління ГО «Легкий Бізнес» та Яна Горюнова, керівниця відділу розробки програмного забезпечення ГО «Офіс ефективного регулювання».

Головний меседж заходу — бізнес не має боятися перевірок, бо реформа системи державного нагляду та контролю спрямована на те, щоб контролюючі органи перетворилися на консультантів для підприємців Власне, семінар мав і суто практичну складову — присутні мали можливість долучитися до створення посібника, який допомагатиме бізнесу ефективно проходити перевірки своєї господарської діяльності, розглянувши концепцію посібника та надавши рекомендації щодо її можливого вдосконалення.

Нагадаємо, у Вінниці підприємці протестують проти прийняття зaконопроектів № 128 тa № 129

Читайте також