«Трансформуйся в успіх!»: вінничанам розкажуть, як з депресивної громади зробити успішну
14:39 22.10.2019

Як з депресивної громади зробити успішну, розповідатимуть вже наступного місяця в рамках проекту «Трансформаційні освітні ігри для молоді «Трансформуйся в успіх!».

Про це сьогодні на прес-конференції в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА повідомили представники ГО «Інститут громадських ініціатив».

Пояснюючи необхідність цього починання, голова ГО Ольга Маліхатко відзначила, що, як показав досвід, чимало людей ( і не тільки в ОТГ) не знають, для чого існує громада і які у неї можливості. Саме для того, щоб, в першу чергу, молодь усвідомила свою роль через розвиток лідерських якостей, і організовано цей проект.

Пані Ольга підкреслила, що учасники зрозуміти просту істину —об’єднавшись, вони можуть не тільки вирішити проблеми громади, а й самореалізуватися, зрозумівши власні внутрішні мотиви.

Організатори розраховують провести 5 одноденних тренінгів з лідерства в 5 ОТГ Вінниччини, в ході яких 150 осіб з сільської місцевості трансформують своє бачення лідерства і їх власної участі у житті громади.

Крім того, проект передбачає проведення 30 сесій з соціальних трансформаційних ігор #ГраСвітГромад, в яких учасники зможуть приміряти на себе різні ролі, як от: «мер міста», «пенсіонер», «переселенець», «громадський активіст» тощо.

Ігровий формат обрано, бо в грі можна бути самим собою. Цей етап допоможе не тільки виявити власні сильні і слабкі сторони, а й зрозуміти мотивацію інших людей, адже ігри — це найбільш ефективний спосіб змінювати поведінку людини.

Всі ігрові події наближені до реального життя та прикладів взаємодії людей у соціумі. У цій колективній грі учасники розвиватимуть цілком індивідуальні навички: критично і творчо мислити, бути гнучким і ініціативним, уміти доносити свою точку зору, врешті — бути лідером, при чому фінансово грамотним.

Як заявили організатори, вони будуть раді бачити активістів, підприємців, посадовців, молодь, рекомендований вік учасників від 16 і до 99 років. Щодо критеріїв відбору громад для участі в проекті, то організатори надішлють запрошення п’яти першим, що відгукнуться.

Читайте також