Вибори 2019: майже 5 тисяч правоохоронців та 3 вибухо-технічних групи забезпечуватимуть публічну безпеку під час виборів
10:10 10.07.2019
252

Вінницькі правоохоронці отримали майже сотню звернень щодо порушення виборчого законодавства. Про це сьогодні, 9 липня, розповіли під час прес-конференції в Головному управлінні національної поліції у Вінницькій області.

Відповідно до статистики правоохоронних органів на даний час до правоохоронців надійшло 91 повідомлення про порушення виборчого законодавства:

  • 44 справи розглянутого, по 40 повідомленнях проходить додаткова перевірка.

Згідно даних ЦВК по області зареєстровано 208 кандидатів в народні депутати, по 1 кандидату реєстрацію скасовано. Найбільше фіксується порушень, які стосуються виготовлення та розповсюдження агітаційних матеріалів без маркування ( складено 6 протоколів).

Найбільше повідомлень про порушення надходять з обласного центру, Гайсина, Хмільника

За словами Василя Стаховського для охорони правопорядку на виборах в області з підрозділів поліції, нацгвардії та ДСНС буде залучено 4 991 працівник. Також створено 3 вибухо-технічних групи, які базуватимуться в обласному центрі, але будуть готові виїхати по першому сигналу в будь-який район області.

Руслана Говорухіна коротко охарактеризувала діяльність ситуаційного відділу, зазначивши, що створено оперативну групу, яка відслідковуватиме оперативну обстановку в ході виборів. Вадим Марковський озвучив санкції за порушення виборчого законодавства, зупинившись на кримінальному провадженні, розпочатому згідно із ст. 125 щодо нанесення умисних легких ушкоджень одному з кандидатів.

Крім того, він зупинився на темі селфі з бюлетенями. Виявляється, тільки фотографування сторонніми особами заборонено, якщо особа добровільно оприлюднила свій волевиявлення- це її право, єдине - варто бути готовим до звинувачень у передвиборчій агітації в день тиші.

Читайте також