Вінниччина — серед лідерів рейтингу євроінтеграції
12:36 28.09.2020
264

 25 вересня Центр «Нова Європа»  оприлюднив презентацію рейтингу євроінтеграції областей України. Вінницька область зайняла друге місце, увійшовши в ТОП-5, йдеться в матеріалі, розповсюдженому пресслужбою Центру «Нова Європа»

 Згаданий рейтинг  є унікальним дослідженням, що базується  на відповідності областей України 50 індикаторам у 9 сферах (економічна інтеграція; інфраструктура; локальна демократія та підзвітність; освітня, наукова, культурна інтеграція; охорона здоров’я; енергетична та екологічна політика; гендерна рівність; комунікація євроінтеграції; ширше партнерство), які найбільш виразно відображають динаміку зближення окремих регіонів країни з ЄС.

Згідно рейтингу, Вінниччина посіла друге місце з результатом у 203,67 бали, перше — Львівська область з кількістю балів 228,27. Крім того, у п’ятірку лідерів увійшли місто Київ, Сумська  та Тернопільська області.

 Дане дослідження підготували аналітики Центру «Нова Європа»  у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Читайте також