Вінниця туристична: у місті обговорили стратегію розвитку галузі
14:41 23.07.2019
257

Зробимо все, щоб Вінниця стала туристичним магнітом, з таким меседжем звернувся до присутніх на установчому засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку туризму міста Вінниці заступник міського голови Владислав Скальський.  Адже, крім музею Пирогова, фонтану та ставки Вервольф, Вінниця має чим привабити потенційних туристів, розвиваючи нові туристичні маршрути, розширюючи коло послуг та залучаючи нових партнерів.

- Наприклад, цього року ми перетнемо позначку 1 млн гривень туристичного збору, - сказав Владислав Скальський. - Це вже вагома цифра, але у нас є неабиякий потенціал, місто мусить конкурувати за потоки туристів, бо туристична галузь- найшвидший шлях до розвитку малого і середнього бізнесу.

Крім заступника міського голови, який водночас був співголовою, у роботі засідання робочої групи з розробки Стратегії взяли участь директор департаменту маркетингу міста та туризму Галина Малець, консультанти канадського проекту ПРОМІС Сергій Підмогильний і Олександр Волошинський та головний експерт/ керівник групи експертів ПРОМІС Ігор Лепьошкін.

У ході засідання учасники розглянули як теоретичні питання, що стосувалися методології та процесу розробки Стратегії розвитку міста та формування туристичного профілю Вінниці, так і подальші кроки з розробки Стратегії розвитку туризму міста- узгодження обсягів і термінів виконання робіт.

Керівник експертної групи Ігор Лепьошкін відзначив, що Вінниця чи не найактивніше співпрацює з проектом "Партнерство для розвитку міст'' в питанні розвитку туристичної галузі і має неабиякий потенціал в цьому напрямку.

Експерт зазначив, що секрет успіху простий - місто має створити враження, за якими поїдуть туристи. Свої міркування стосовно того, за якими враженнями до Вінниці можуть приїхати мандрівники, мали можливість висловити ресторатори і керівники гуртків, голови громадських організацій і активісти, музейні працівники і науковці, галеристи і дизайнери, керівники медзакладів (медичний туризм наразі один з найперспективніших напрямків) і архітектори, археологи і представники туристичних агенцій, гастрогіди і гіди- екскурсоводи, депутати міськради і колекціонери, представники Корпусу Миру, підприємці, митці і навіть настоятель ордену капуцинів, що вже давно відкрив підземелля монастиря для туристичних екскурсій.

Читайте також