Триденна мандрівка Вінницею потягу єднання «Труханівська Січ» закінчилась
09:00 24.07.2017

Пасажири потягу єднання «Труханівська Січ» — волонтери, студенти, школярі, громадські діячі та військові зі східних та західних областей — подорожують містами України з березня місяця. Це вже восьмий волонтерський агітпотяг.

Вінниця зустрічала «Труханівську Січ» з 21 по 23 липня. Організотори підготували для гостей цікаву та насичену програмою: полігони, екскурсії,  заходи по вшануванню загиблих воїнів АТО та Небесної Сотні.

Загалом, у Вінниці учасникам Січі сподобалось найбільше їх вразили Вінницькі катакомби. Історичні підземелля Вінниці знаходяться в центральній частині міста. Тунелі тягнуться від правого берегу Південного Бугу, під Соборною і аж до вулиці Першотравневої.

До ороганізації проекту на Вінниччині долучився благодійний Фонд Людмили Станіславенко. Голова благодійного фонду та депутатка облради зауважила, що подібні проекти дозволяють молодому поколінню отримати нову інформацію про національно-патріотичне виховання.

- Я хочу подякувати пасажирам агітпотягу, за те, що вони вкотре приїхали до нашого міста. Адже подібні заходи дають нам можливість повчитись чогось нового та корисного в одне одного. – зауважила депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко. – Маю надію, що з вашою допомогою, віськово-патріотична програма для жителів Вінниччини стане максимально успішною. Повірте, ми витрачаємо на це чимало зусиль і за ці три дні у Вінниці, ви могли в цому переконатись. Я, як голова комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Вінницької області, можу сказати, що ми готові дослухатись до ваших рекомендацій, взяти їх до уваги аби вже наступного року ви змогли відчути ці зміни, - резюмувала Людмила Станіславенко.

У свою чергу учасники «Труханівської Січі» заявили, що у Вінниці вони відчули справжню підтримку їхнього проекту зі сторони місцевої влади, громадських активістів та волонтерів. Тому  вже восени цього року вони готові провести тут військовий вишкіл місцевої молоді.

Нагадаємо, що однією з голових цілей агітпотягу – вшанування загиблих воїнів АТО та Небесної Сотні.

Тому учасники їздили на могилу до Героя Небесної Сотні Максима Шимка, який ще кілька років тому був в числі організаторів, що зустрічали потяг єднання у Вінниці.

Після підбивання підсумків поїздки, відбулись молебень за загиблими Героями та покладання квітів до Стели.

34

5

Читайте також