У Козятині місцеві жителі сперечалися стосовно об’єднання громад
07:57 29.08.2016
253

На зборах були присутні фахівці проекту ПУЛЬС Сергій Романович  та Ігор Вернигор на чолі з виконавчим директором ВРВ АМУ Владиславом Філатовим.  Активними супротивниками процесу передачі повноважень на місця є як правило саме ті люди, які не бажають змін, не хочуть брати на себе відповідальність та нехтують можливостями громад самим вирішувати свої проблеми

- Сьогодні усе більше громад розуміють, що процес децентралізації незворотній та багатогранний. – говорить фахівець проекту ПУЛЬС з інформаційних питань та комунікацій Павлова Олена . – Знання та інформація дають можливість громадам залучати бюджетні кошти, грантові ресурси, ставати незалежними енергоефективними громадами. Натомість сільські голови, які не бажають брати на себе відповідальність налаштовують громади на те, щоб усе залишалось як є, керуючись принципом «аби не гірше».

Під час зустрічі гаряче обговорювались питання передачі фінансових важелів у відання ОТГ, проблема збереження робочих місць у сільських радах, земельні питання. Найбільше обговорювались і завше болючі для селян земельні питання та проблеми доїзду з села до райцентру через погані дороги. Хто тепер опікуватиметься цими питаннями? Де брати інформацію? Кому вірити

- Громади, які не бояться довіряти одна одній та об’єднуються – завжди виграють, - переконаний консультант з бюджетних питань Ігор Вернигор, - і отримують фінансову підтримку. Вона в залежності від кількості населення ОТГ та площі сягає декількох мільйонів гривень. Розумієте? Громади можуть отримати додаткові кошти на дороги, на водогони, на ремонти шкіл. Замість того, щоб ділитися до безкінечності на ваших і наших, на своїх і чужих треба об’єднуватись, щоб ставати сильнішими.

Переконувати мешканців намагався і  Козятинський міський голова, сподіваємось, що сільські голови та депутати місцевих рад   району дослухаються здорового глузду та зрозуміють, що , як кажуть у нас на Україні – хто вперед, тому мед.


 
 

Читайте також