У Вінниці муніципальні поліцейські підпрацьовують психологами
12:01 09.08.2017
255

Муніципальна поліція Вінниці розпочала свою роботу в 2013 року. Почалося все з 21 працівника, а зараз з урахуванням відділу охорони – 87. Цього року прийшло ще 50 робітників – учасники АТО, які здійснюють охорону шкіл. Росте муніципальна поліція не тільки в кількості працівників, а й в якості виконаної роботи.

Вони відповідають і за контроль благоустрою міста, і за протидію стихійної торгівлі, і навіть забезпечують охорону вінницьких шкіл. Якщо порівняти інші міста України, то у Вінниці проблеми зведено до мінімуму. Хоч і роботи вистачає.

За останній рік працівники муніципальної поліції склали 4270 приписів, 540 адміністративних протоколів. А щоб покращити роботу, їздять в інші країни переймати досвід.

Курйозів вистачає щодня, запевняє начальник муніципальної поліції Василь Гайовик.

«Найбільше вражає, що вінничани свідомо шкодять оточуючим та собі. Наприклад, зливають відходи у ріки та озера, а потім ніде відпочити з дітьми, забруднюють природнє середовище, а згодрм жаліються, що нікуди піти на пікнік. Коли ми приходимо, щоб попередити або виписати протоком, деякі жителі Вінниці ледь не кидаються з кулаками, погрожують, ведуть себе неадекватно», - розповів Василь Олександрович.

У роботі поліцейські повинні бути ще й тонкими психологами та знайти підхід до кожного порушника.

«Можна було б ходити і виписувати адмінпротоколи, але ж від цього стан міста швидко не покращиться. Ми спілкуємось з людьми, знаходимо компроміси і йдемо їм на зустріч. Вінничани це відчувають і змінюються на краще. Але на жаль не всі. Небайдужі жителі активно повідомляють правоохоронців про порушення благоустрою за допомогою  програми Viber», - додає керівник муніципальної поліції.

Сміливо можна сказати, що муніципальна поліція має важливе значення. Але Вінниця не стане найкращим містом, поки ми не змінимо своє ставлення. Згадаймо приказку - чисто не там де прибирають, а там де не смітять.

Читайте також