У Вінниці в рамках Програми «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)» проходить семінар з проектного менеджменту
11:35 16.02.2017
256

Другий день поспіль у Вінницькому регіональному відділенні АМУ проходить семінар з проектного менеджменту в рамках Програми «Партнерство для розвитку міст (ПРОМІС)»  для  фахівців місцевих рад Вінницької та Івано-Франківської областей. Семінар має на меті допомогти фахівцям місцевого самоврядування перетворити цікаві ідеї в реальні проекти місцевого розвитку. rft4Захід проводять представники ГО «Волинський ресурсний центр» (м. Рівне).

Фахівців з  міських, сільських та  селищних рад, а також з новостворених   об’єднаних громад, які займаються написанням проектів розвитку навчають як робити це ефективно та результативно.

Захід проводиться  з використанням міні-лекцій, практичних вправ, презентацій,  мозкових штурмів, аналізу ситуаційних вправ (кейсів), ділових ігор, роботи в малих групах, групових дискусій, використанням візуальних елементів (презентацій).

- Першого дня учасники вивчали типи проектів, джерела фінансування, мотиви донорів. А також визначались з ідеєю проектів, розглядали особливості проектів публічно-приватного партнерства та приклади проектів місцевого та регіонального розвитку, вивчали структуру проекту. Це дуже важливо – знати, у яку точку спрямувати свої зусилля, - переконаний тренер проекту Ігор Воляник.

Другий день присвячений роботі в групах з конкретними проектами – опис проблеми, мета і завдання проекту, опис заходів, очікувані результати, моніторинг реалізації проекту.

Третього дня робота побудована так, щоб учасники могли доробити  бюджет проекту, додатки та процес подання, впровадження. Зрозуміти, яка для реалізації проекту необхідна команда,  оцінити  тонкощі процедури закупівель, типи закупівель, розробити  візуалізацію написаного проекту, розібратися з  особливостями роботи з бюджетними коштами, тощо.

Секретар міської ради м. Липовець Альона Миколаївна Лебідь приїхала набиратись нового досвіду і дуже високо оцінила необхідність нових знань.

- Ми вже виконували європейський проект, - каже чиновниця, -він стосувався розвитку велотуризму, але нові проекти зараз необхідні громадам, адже завдяки коштам Євросоюзу, міжнародних фондів та організацій громади можуть розвиватися швидше, залучати нові технології енергозбереження, переходити на альтернативні джерела енергії, створювати робочі місця і взагалі – робити громаду сильнішою і кращою.

 
Читайте також