Вінницький поет Сергій Брайлян відправився на Схід
08:11 04.11.2016
256

Вінницький письменник розповів, що впродовж останніх двох років спільно з активістами обласної організації ГО «Самооборона Майдану» допомагає не лише військовим, які несуть службу на Донбасі, а й вихованцям дитячих будинків та інтернатів.

- Сьогодні ми вкотре їдемо на Схід країни, - розповів Сергій Брайлян. –Я багато пишу, співаю та часто беру участь у концертах також нерідко проходять мої сольні виступи. Незабаром буду виступати для наших хлопців не лише у штабах, а й на передовій.

Перед поїздкою у зону проведення АТО вінницький письменник презентував книжку «Молитва за Україну» депутатці Вінницької обласної ради, голові остійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмилі Станіславенко. За словами автора книга вийшла навесні цього року, нині письменник має на меті опублікувати ще одну збірку.

- Я пишу впродовж 45 років, - сказав Сергій Брайлян. – За цей час у мене з’явилось багато віршів та пісень, тому незабаром планую випустити другу книжку. Якщо говорити про цю збірку то тут ви можете прочитати мої ранні твори, адже в ній опубліковані вірші написані починаючи 70-ми та закінчуючи 2000-ми. У моїх роботах можна побачити, як змінювався мій світогляд та мислення.

Сергій Брайлян зазначив, що спілкуючись з волонтерами, військовими та людьми, які мешкають у зоні АТО він по іншому почав трактувати слово «патріот».

- Нині на передовій серед тих хто захищає цілісність України багато хлопців, які народились в Донецьку та Луганську, - зазначив чоловік. – Вони не хочуть жити у квазі-республіках, та вважають, що Донецька та Луганськ – це Україна. Саме тому вони боронять наш суверенітет. Сьогодні слово патріот звучить інакше, адже ми бачимо, як волонтери віддають останнє на фронт.

 

 

 

Читайте також