У Вінницькій військовій частині виявили кір
15:41 19.01.2019

Днями у Вінницькій військовій частині з номером 3008 зафіксували спалах кору. Як повідомляє «ТСН», за офіційними даними хворих там більше 20-ти, вони знаходяться в стаціонарах інфекційних лікарнь. Перший випадок захворювання на кір у выйськовій частині зафіксували ще перед Новим роком.

Командир військової частини Володимир Джула каже, що бійці могли заразитися на чергуванні або в місцях масового скупчення людей.

-Військовослужбовці несуть службу в обласній державній адміністрації, в міських центрах зайнятості. Це закриті приміщення і є безпосередній контакт з населенням, - пояснив В.Джула.

У всіх хворих висока температура біль, сльозотеча, сухий кашель. Військовослужбовцям поспіхом почали робити щеплення, встигли вакцинувати понад півсотні.

2

Керівництво військової частини переконує, що ситуація під контролем, а надто на тлі спалаху хвороби у всьому місті. Це підтверджують і медичні чиновники.

-Протягом двох тижнів вже захворіли близько 400 вінничан, з них дві стоні – це діти, - заначила керівниця відділу департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Наталя Авременко.

Медики вкотре наголошують, що найкращий спосіб захиститися від хвороби – це щеплення і радять при перших симптомах звертатися до лікаря.

Інформаційна Вінниччина

Читайте також