Заклади Вінниччини за Програмою медичних гарантій отримали понад 1,39 млрд грн
15:48 01.10.2020
297

Днями відбувся онлайн-брифінг Національної Служби Здоров'я України "Робота Програми медичних гарантій в Центральному регіоні: що змінилось за 5 місяців для лікарів та пацієнтів", на якому зокрема йшлося про те, що за цією Програмою спеціалізовані медичні заклади Центрального регіону України, до якого входить і Вінниччина, отримали понад 8,2 млрд. грн.

Загальна ж сума контрактів, укладених 339 спеціалізованими медзакладами з Національною службою здоров’я на 2020 рік, — понад 12,2 млрд грн. Зокрема, у Вінницькій області таких закладів 66, вони уклали договори на понад 2 млрд грн, вже отримали на сьогодні від НСЗУ – понад 1,39 млрд грн.

Власним досвідом співпраці з НСЗУ поділилася директорка Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім.акад.О.І.Ющенка Оксана Байло:

 “Наш заклад багатопрофільний і це є нашою перевагою. Уклали з НСЗУ договори на 9 пакетів. Співпраця з НСЗУ дали нам поштовх до пріоритезації медичних послуг, оптимізації та розвитку закладу. Спираючись на аналіз результатів півріччя роботи за Програмою медичних гарантій, працюємо над стратегічним планом на 2021 рік.

Переваги впровадження Програми медичних гарантій очевидні, насамперед, для пацієнтів. Вони гарантовано отримують безоплатно медичну допомогу та ліки. Наші пацієнти тепер можуть звертатися до закладу самостійно, без направлення. Не обов’язково й лікуватися у закладі за місцем прописки. І це дуже спростило їм доступ до меддопомоги. Також це збільшило потік пацієнтів до нашої лікарні з інших міст та регіонів.

Водночас маємо побажання, щоб галузеві відомства тісніше співпрацювали з Мінсоцполітики. Зокрема, у нас близько 100 пацієнтів, які не мають де жити і потребують влаштування у соціальних закладах. Натомість, ми маємо їх утримувати, розпорошуючи кошти. Слід удосконалити роботу будинків-інтернатів, щоб такі хворі мали де жити та отримувати підтримувальну терапію”.

 

 

Читайте також