Фахівці розповіли про стан енергосистеми на Вінниччині
13:12 22.08.2024
288

У середу, 21 серпня, під час щотижневого брифінгу, який відбувся в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації, речниця АТ «Вінницяобленерго» Юлія Великотрав поділилася актуальною інформацією про стан енергосистеми на Вінниччині. Вона звернула увагу на проблеми, пов'язані з підвищенням температури та зростанням споживання електроенергії.

Дефіцит електроенергії через спеку

Юлія Великотрав повідомила, що цього тижня Вінниччина знову зіткнулася з дефіцитом електроенергії внаслідок підвищеного споживання, спричиненого спекою. Для покриття цього дефіциту потрібно було б залучити додаткові потужності, що дорівнюють роботі кількох великих електростанцій. На жаль, таких додаткових обсягів в системі наразі немає.

Вимушені відключення та їх причини

Відключення електроенергії нині відбуваються переважно ввечері, коли температура повітря спадає, але споживання електроенергії зростає. Це пов'язано з тим, що люди повертаються додому і одночасно вмикають велику кількість електроприладів, що призводить до перевищення вечірнього піку споживання порівняно з ранковим.

Рекомендації з раціонального використання електроенергії

Речниця АТ «Вінницяобленерго» наголосила на важливості раціонального використання електроприладів. Зокрема, вона закликала не вмикати потужні прилади одночасно, що дозволить збалансувати енергосистему та уникнути додаткових відключень. Для зручності планування побуту споживачам рекомендується користуватися чат-ботами, які оперативно повідомляють про графіки відключень.

Щоб дізнатися більше, перегляньте відео з брифінгу

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також