У Вінниці незрячий співак із Маріуполя присвятив композицію жінкам із міста Марії
18:15 03.09.2024
357

Колектив художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих завітав до табору відпочинку «Я-Маріуполь. Родина». Як відомо, там оздоровлюються мами із дітьми, вимушені переселенці із окупованого міста. Артисти підготували нестандартну концертну програму «Хай в мирному небі літають птахи». Вона була складена з урахуванням вікової категорії слухачів.

— У своїх виступах ми торкнулися теми війни. Але не так гостро, як на інших концертах. Тому переважно презентували пісні української сучасної естради, — розповіла художній керівник співочого гурту підприємства незрячих Наталя Слюсарчук.

Родзинкою програми був виступ незрячого переселенця із Маріуполя Богдана Коваля. Він презентував власні пісні. Серед них «Віра, надія, любов» і «Маріупольчанка», яку артист присвятив жінкам із міста Марії. Сподобався слухачам і вірш «Зоряне вінчання», який прочитала Наталя Філюк. А Олексій Скрипаченко запалив слухачів піснею «Дорога життя», де також йдеться про незламний Маріуполь.  

Наприкінці концерту представники табору не лише подякували за виступ, але й самі проспівали музичну композицію «Родина, родина», яку у свій час виконував славетний Назарій Яремчук. Їм підспівувала вся глядацька аудиторія.

— Ми були раді «зігріти душі» і розвеселити вимушених переселенців із Маріуполя. Дуже їм співчуваємо. Адже багато-хто із цих людей залишився без власного житла. У то же час програму закінчили твердженням, що Маріуполь повернеться в Україну. І всі, хто бажає, знову поїде до рідного міста, — додала Наталя Слюсарчук.      

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Пресслужба УТОС
Читайте також