На Вінниччині для вимушених переселенців влаштували концерт «Дзвони батькових криниць»
12:00 28.04.2023
265

У Вінницькому міжрегіональному вищому технічному училищі № 4 провели концерт під назвою «Дзвони батькових криниць». Глядачами були студенти та викладачі, тимчасово переміщені особи та всі бажаючі мешканці нашого міста. Про це повідомляє пресцентр Вінницької обласної організації УТОС.

Творчій захід спільними зусиллями влаштували обласний центр культури «Щедрик» і колектив художньої самодіяльності вінницького підприємства Українського товариства сліпих. Організатори при створені програми намагалися, аби вона носила виховний і патріотичний характер. Співаки торкнулися теми Чорнобильської трагедії, напередодні річниці якої відбувалася творча зустріч.

Також, зрозуміло, йшлося про війну, що наразі триває. На цю тему пролунала авторська пісня вимушеного переселенця із Маріуполя Богдана Коваля «Молитва за Україну» та авторська композиція Олексія Скрипаченка «Я українець — ти українка». Не обійшлося й без хвилини мовчання, якою вшанували загиблих на війні.

Молодші учасники колективу художньої самодіяльності Ольга Гурська, Ганна Кучерук, Олексій Скрипаченко і працівники центру культури «Щедрик» виконували естрадні пісні сучасних українських композиторів. Також на сцені виступали творчі дуети і тріо у виконанні всіх учасників.

— Ми усіляко підтримуємо вимушених переселенців. І не лише в моральному плані, концертами. За наявності вакансій надаємо роботу тимчасово переміщеним особам із вадами зору, а також житло на нашій базі, — прокоментував директор вінницького підприємства УТОС Костянтин Ільніцький.        

Автор: Анна Макарчук
Читайте також