В Одесі чоловік співпрацював з ворожими силами рф
21:00 11.07.2022
261

Поліцейські встановили, що 26-річний містянин активно веде спілкування з військовими країни агресора і передає їм координати військових частин, блокпостів та військової техніки, розміщених на Одещині.

Про це повідомляє національна поліція.

"За поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану, йому оголосили підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України. Тепер молодикові загрожує до восьми років ув’язнення"-йдеться у повідомлені

Оперативники карного розшуку відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 отримали оперативну інформацію про те, що одесит розсилає в телефонних месенджерах інформацію проросійського характеру проти цілісності України. Поліцейські встановили, що містянин активно веде спілкування з військовими країни агресора і передає їм координати військових частин, блокпостів та військової техніки, розміщених на Одещині. Інформує щодо роботи місцевої протиповітряної оборони по ворожих розвідувальних безпілотних літальних апаратах, а також координує дії ворожих сил, вказуючи, куди саме влучили їхні снаряди під час ракетних обстрілів території нашого регіону.

Поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану. Зловмисника передали працівникам Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Фігуранта затримали в процесуальному порядку і під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили йому про підозру. Відповідно до чинного законодавства, правопорушнику може загрожувати покарання позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також