Одеський художній музей передали в державну власність
19:32 17.12.2021
261

Одеська обласна рада передала майновий комплекс Одеського художнього музею на вулиці Софіївській у державну власність. Таке рішення народні обранці прийняли на сесії 17 грудня. Рішення прийняли тільки з другого разу після довгих обговорень і суперечок.

Музей був підпорядкований обласній раді. Одеська облрада з другої спроби проголосувала за те, щоб передати музей із комунальної власності до державної.

Крім цього, на засіданні лунала пропозиція перейменувати заклад на Музей імені Маразлі, але її відхилили.

За словами депутатів, націоналізація музею стала першим кроком до його передачі. 

Таке рішення, на думку обласних депутатів, може сприяти розвитку закладу та збільшити заробітну плату для його працівників.

Нагадаємо, що 14 жовтня президент України Зеленський підписав указ про присвоєння музею статусу національного. Зараз будівля установи - пам'ятка архітектури національного значення - потребує серйозного ремонту, вартість якого оцінили в півтораста мільйонів гривень. Зміна власника, вважають в обласній Раді, має допомогти знайти ці кошти в Державному бюджеті. Крім того, власник у вигляді держави, на думку депутатів, може сприяти розвитку установи і збільшити заробітну плату для його працівників.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також