Судно "Балта", яке зазнало лиха біля острова Зміїного, буксирують до Одеси
10:02 14.10.2021
264

Судно розмагнічування «Балта» Військово-Морських Сил ЗС України (ЗСУ) зазнало лиза у Чорному морі, поблизу острова Зміїний. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ.

Згідно з інформацією, аварійна ситуація з судном виникла через різке погіршення погодних умов. Зазначається, що до рятувальної операції залучили 8 кораблів і катерів, а також 4 повітряних судна. За словами Головнокомандувача ЗСУ, ситуацію вдалось стабілізувати.

“Станом на 08.30 14.10.2021 — особовий склад, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість було доставлено у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почувають себе добре”, — повідомили у ВМС.

Додатково задіяно особовий склад аварійно-рятувального загону ВМС, який знаходиться на кораблі та забезпечує проведення заходів з боротьби за живучість судна. 

“Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса у супроводженні кораблів і катерів Військово-Морських Сил ЗС України та казенного підприємства „Морська пошуково-рятувальна служба“ Міністерства інфраструктури України”, — йдеться в повідомленні пресслужби.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також