65,5 млн грн з бюджету Вінниці на потреби військових і правоохоронців
15:07 28.10.2023
306

Згідно з внесеними змінами до бюджету громади на 2023 рік, значна сума коштів буде спрямована на потреби військових частин, формувань та посилення заходів правопорядку.

Вчора, 27 жовтня, на сесії Вінницької міської ради були ухвалені зміни до бюджету громади з метою забезпечити подальше виконання необхідних заходів у протидії військовій агресії Росії. Головний акцент цих змін – це підтримка сил безпеки та оборони.

"Важливо те, що ми виділяємо 65,5 млн грн саме на підтримку Збройних Сил України та на підтримку наших правоохоронних органів у місті Вінниця", – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

З цієї суми 57,5 млн грн будуть перерозподілені у фонд підтримки ЗСУ для підтримки обороноздатності, закупівлі обладнання для військових частин, оплати безпілотників та іншого обладнання, необхідного для виконання завдань нашими захисниками.

Зміни також передбачають фінансування ремонтних робіт у військових частинах, де військовослужбовці виконують свої обов'язки, включаючи після повернення з передової, а також підтримку військового шпиталю та зміцнення територіальної оборони.

Додатково 2,3 млн грн буде спрямовано на підтримку правоохоронців, які забезпечують правопорядок в громаді. Ці кошти включають у себе облаштування робочих місць для поліцейських громади та закупівлю додаткового обладнання для навчання підрозділів Національної гвардії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також