Апеляційний суд підтвердив довічне позбавлення волі вінничанину, який вбив жінку на очах у її сина
Сьогодні, 17:53
261

Сьогодні, 7 жовтня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок місцевого суду, яким жителя Тульчина визнано винним у вчиненні чотирьох кримінальних правопорушень: умисного вбивства, розбою, незаконного заволодіння паспортом та автомобілем. Як остаточне покарання чоловіку визначено довічне позбавлення волі з конфіскацією майна, що є його власністю. 

Про це повідомили в пресслужбі Вінницького апеляційного суду.

«Не погодившись із вироком суду першої інстанції, адвокат обвинуваченого подав апеляційну скаргу. У ній, зокрема, просив повторно дослідити низку доказів і допитати свідків, а вирок щодо Олександра Б. – скасувати та змінити правову кваліфікацію кримінального правопорушення, яке інкримінують його підзахисному. Переконував суд, що районний суд не врахував обставини, які пом’якшують покарання: щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, намір частково компенсувати завдану шкоду.

Проте підстав для задоволення апеляційної скарги адвоката колегія суддів ВАС не знайшла та залишила рішення суду першої інстанції без змін», - йдеться у повідомленні суду.

В апеляційному суді також зазначили, що як свідчать матеріали судової справи, злочини 28-літній чоловік скоїв у квітні минулого року. Металевим тупим предметом він спричинив тяжкі тілесні ушкодження обличчя і голови своєї знайомої, задушив її мотузкою. В будинку убитої фігурант справи віднайшов, зокрема, мобільні телефони, ноутбук, паспорт, золоті прикраси. Майном розпорядився на власний розсуд. Ланцюжок і сережку зняв уже із трупа, який зловмисник вивіз у багажнику автомобіля постраждалої у лісосмугу. Там тіло прикопав і прикидав гіллям.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також