Депутат Вінницької обласної Ради Євгеній Шаповалов про політику, хоббі та життя в столиці (інтерв’ю)
19:01 18.01.2022
515

Аби налагодити якісну комунікацію з виборцями, систематизувати роботу з документацією та виконати обіцянки перед виборцями народним обранцям необхідно чимало часу та зусиль. Як правильно розподілити свій час, аби його вистачало на роботу, політичну діяльність та хобі нам розповів депутат Вінницької обласної Ради Євгеній Шаповалов.

Пройшов перший рік Вашої депутатської діяльності скажіть, будь ласка, що встигли зробити за цей рік та що переосмислили?

Для мене це був перший установчий рік. Усі знайомились, придивлялись один до одного, адже рада достатньо сильно оновилась. Я б сказав що за цей рік я достатньо сильно змінився сам. Став більш “грубшим”, таке середовище загартовує. Звик до хейту та інформаційних атак в свою сторону. Показовою вважаю історію із встановленням підйомника У «чорнобильському диспансері». Не для кого не секрет скільки я звернень написав, ходив комунікував, адвокатував цю позицію. Спочатку, таке враження, ідею не до кінця сприймали, але все ж таки на сьогодні підйомник в цій установі є. Я в принципі намагаюсь працювати системно - перед кожним засіданням готуюсь, вивчаю усі питання та звісно ж комунікую з колегами-депутатами із різних фракцій. По проєктах рішень достатньо часто пропонував правки.  Взагалі не так давно я на своїй сторінці у Facebook публікував річний звіт і він достатньо місткий в ньому є майже все те що я зробив у цьому році.

Зараз Ви проживаєте у Києві, як часто Ви буваєте у Вінниці та зустрічаєтесь зі своїми виборцями? 

Насправді я буваю у Вінниці часто. Я приїжджаю на кожне засідання Обласної Ради та кожних вихідних, тобто суботу та неділю я проводжу тут. Якщо чесно, це доволі непросто фізично, що таке нормальний сон я давно забув. Звісно ж бачусь із зі своїми виборцями і навіть якщо я за якихось причин не зміг приїхати чи затримався завжди є мої помічники які приймають звернення та передають їх  мені. Ось не так давно ми з колегами, депутатами міськради Віталієм Плясовицею та райради Олександром Жамбою звітувались. Я приїхав на вихідних, ми зібрали керівників громадських організацій для того, щоб і налагодити канали комунікації та відповісти на усі запитання. Можливо у 2022 році реалізовуватиму себе у Вінниці, хтозна. Але можу сказати точно, що навіть працюючи у діловому центрі Києва моє серце і думки із Вінницею.

Крім робити та депутатської діяльності є ще якісь захоплення?

Так звісно, я обожнюю грати на гітарі. У нас є група HAZE, названа в честь пісні Джимі Хендрікса. Навіть не так давно давали концерт на підтримку вакцинації, у одному з пабів Вінниці, на якому заохотили понад 20 вінничан до вакцинації.   Я взагалі дуже люблю рок-музику. Тут така персональна історія. З дитинства мене захоплювала музика, але мені говорили: «нічого не вийде, ти не маєш музичного слуху і т.д», і це десь мене стримувало. Але в якийсь момент я просто взяв і купив собі акустичну гітару і ось тепер граю у гурті, отримав те, чого хотів. І вже тоді навчився йти до своєї цілі не зважаючи на усі слова і сумніви. Думаю цей дух суперництва й досі мені допомагає. Взагалі я вважаю що багато речей у моєму житті, зокрема і у політичній кар’єрі відбувається «всупереч», а не «завдяки», але так навіть цікавіше.

Чи є ще якісь захоплення окрім музики?

У 2021 році займався ранковою пробіжкою. Три рази на тиждень я намагався бігати, але поки зима я призупинив свої тренування. Як на мене, дуже холодно, а я займаюсь цим заради задоволення тому чекаю комфортної температури. Дуже люблю читати. Кожного вечора щонайменше 30 хвилин я приділяю читанню книжок. Наприклад зараз читаю “Фактор Черчилля. Як одна людина змінила історію” авторства Бориса Джонсона. А загалом раджу усім читати Хемінгуея, все, що їм написано, до останнього рядка. І ще картаю себе за те, що дещо закинув живопис, колись дуже часто малював. Шукатиму і на це час.

Чи є якісь плани щодо депутатської діяльності на 2022 рік?

Як на мене, у минулому році були певні проблеми з комунікацією на регіональному рівні. Усі непорозуміння, що виникають між людьми – це від браку спілкування та відстуності діалогу. Мені здається, що практика проведення погоджувальної наради перед сесією, як це було у минулому скликанні може це виправити. Функціонування президії дозволяє узгодити усі суперечності на етапі обговорення порядку денного і в залу виносяться більш якісно підготовлені рішення. 

Загалом попереду новий політичний сезон, намагатимусь і надалі фахово працювати та реалізовувати мандат довіри вінничан. Буде цікаво.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також