Дрон від Вінницької 59-ї бригади вразив ворожий «Сонцепьок»
14:11 14.12.2023
520

В ході нічної атаки російських сил на Україну в одному з етапів бою сталося важливе події - військовий Максим, комбат 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, заявив про важливе досягнення - знищення ворожої техніки - ТОС "Сонцепек". Це важливий елемент у боротьбі з російськими силами, які намагаються завдати удари в різних напрямках на території України.

Максим, який також є вчительом історії за освітою, підкреслив, що батальйон формується з добровольців, які прийшли з різних сфер життя. Ці військові отримали тривалу підготовку перед початком участі в активних бойових операціях, де брали участь у визволенні Херсона.

Важливою була подія під час визволення Херсона - український прапор підняли саме в батальйоні, що стало символічним для усієї події. Після успішного завоювання міста, вони були переведені на Донецький напрямок, де продовжили активні операції. Останнім часом батальйон активно продвигався вперед на 1-1,5 км, відтіскаючи противника від попередніх позицій і наближаючись до лінії оборони 2014 року.

Важливою для їх стратегії була контрольована територія в Пісках, через яку проходила логістика противника. Це сприяло успішному знищенню російської техніки - ТОС "Сонцепек". Завдяки вмілому використанню ударного дрона FPV вдалося ефективно припинити рух цієї техніки у частині, що виїхала працювати.

Максим наголосив, що перемога в цій війні залежить не лише від зброї в руках, але й від єдності українського народу. Він закликав всіх бути єдиною силою, оскільки саме це сприятиме подоланню важливих етапів у цій війні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також