Два роки після трагедії: Вінниця згадує перший обстріл аеропорту в Гавришівці 6 березня
16:30 06.03.2024
412

6 березня 2023 року Вінниця зазнала першої значної агресії з боку ворога, який атакував місцевий аеропорт і військову базу в Гавришівці. Ракетний обстріл призвів до загибелі 6 мирних мешканців та 4 військовослужбовців.

Атака була здійснена за допомогою восьми ракет Х-101, випущених з акваторії Чорного моря бомбардувальниками-ракетоносцями, як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Метою удару стали диспетчерська вежа, склади паливо-мастильних матеріалів та аеродром військово-транспортної авіації.

Серед загиблих цивільних працівників аеропорту були Микола Крепкий, Олександр Барчук, Олександр Мельничук, Олексій Хижун, Олександр Драч та Олександр Кондратьєв. Деталі про чотирьох загиблих військових не були оприлюднені. Рятувальні команди змогли витягти з-під руїн ще шістьох осіб. Пошукові роботи тривали два дні.

16 березня ворожі сили атакували телевежу у Вінниці, влучивши двома ракетами. Попри перервану трансляцію українських каналів, металева конструкція телевежі вистояла. В результаті цієї атаки обійшлося без жертв.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також