У Вінниці мешканці, щоб отримати тепло в будинок, мають отримати «акт готовності»
19:31 25.08.2023
293

У Вінниці теплооенергетики перевіряють внутрішньобудинкові системи теплопостачання в багатоповерхівках. Фахівці визначають проблемні місця  і складають акт-вимогу. В акті прописують перелік заходів, що необхідно виконати, щоб отримати акт готовності будинку до опалювального сезону. Його потрібно зробити до 15 вересня.

Про це повідомляють у пресслужбі ВМР.

Фахівці, спираючись на багаторічний досвід зауважують, що більшість скарг на неякісні послуги пов’язані з проблемами у внутрішньобудинкових системах. Тож перед початком опалювального сезону їх потрібно привести до ладу. Перелік будинків, які обстежують фахівці, формується на основі заявок від управляючих компаній та ОСББ.

Тепловики підкреслюють, що у межах цієї підготовки слід виконати ряд заходів, проте найбільш важливими є:

  • виконати ревізію та встановити розрахункові сопла на елеваторних вузлах та звужувальні пристрої (дросельні діафрагми) на вводах систем теплоспоживання;
  • провести гідропневматичне промивання всієї системи теплоспоживання водопровідною водою до повного освітлення протитечією;
  • виконати гідравлічні випробування систем теплоспоживання;
  • відремонтувати або, у разі необхідності, замінити непрацюючу запірну арматуру;
  • відновити ізоляцію на розподільчих трубопроводах систем постачання теплової енергії та гарячої води;
  • перевірити та відновити герметизацію інженерних вводів.

У департаменті міського господарства закликають громадян серйозно віднестись до цього та зробити свій вклад у підготовку до опалювального періоду 2023-2024 рр.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також