Хор "Весна" із Вінниці: лауреати міжнародного хорового фестивалю-конкурсу в Молдов
18:18 25.10.2023
271

Хор «Весна», складений з учнів базового рівня Вінницької дитячої музичної школи № 1, здобув перемогу та звання лауреатів I премії на Міжнародному хоровому фестивалі-конкурсі «А RUGINITFRUNZADINVII», який відбувся у місті Кишинів, Молдова, з 19 по 22 жовтня.

Керівниця хору, Вікторія Затворницька, розповіла, що учасники колективу мали можливість виступати в різних залах Кишиніву та отримали значний творчий досвід та взаємовплив. Їхні виступи включали в себе патріотичні композиції, такі як «Молитва за Україну» Миколи Лисенка, «Вийди, вийди, Іванку» у виконанні Василя Уманця, «Kyrie» Nancy Telfer і «Festival Sanctus» John Leavit.

Хор «Весна» відзначився на урочистому відкритті фестивалю-конкурсу, що відбувся у «Національному музеї мистецтв Молдови», та на Міжнародному конкурсі в інший день. Учасники також представили Україну на концерті національної музики в залі «Національного музею етнографії та природничої історії Молдови». Гала-концерт лауреатів конкурсу в органному залі став особливо урочистим, оскільки хор «Весна» отримав перше місце та «Золотий» диплом.

Ця подорож дозволила колективу отримати незабутні враження від живих виступів та спілкування з іншими музикантами. Також, відвідавши музеї міста Кишинів, вони поглибили знання про історію Молдови та знайшли нових друзів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також