З колонії на Вінниччині втік чоловік
11:39 02.10.2023
416

23-річний іноземець, який втік з колонії на Вінниччині, повторно постане перед судом. За інформацією пресслужби прокуратури за процесуального керівництва відомства до суду було передано обвинувальний акт стосовно громадянина Республіки Молдови.

За даними слідства, 23-річний іноземець у грудні 2022 року був засуджений за крадіжку до 5 років позбавлення волі, яке відбував в одній із виправних колоній Вінницької області. У серпні цього року він, перебуваючи у приміщенні виправної установи та скориставшись відсутністю належного нагляду з боку її працівників, за допомогою саморобної відмички замка відчинив вхідні двері, після чого переліз через ворота контрольно-пропускного пункту колонії, самовільно залишивши територію установи та зник у невідомому напрямку, - йдеться в повідомленні пресслужби.

Зазначається, що втікача затримали неподалік в’язниці. Окрім того, до відповідальності буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності 15 працівників виправної колонії, які не забезпечили належного нагляду за засудженим.

Довдково у разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Автор: Марія Петренко
Читайте також