На Вінниччині перед судом постане організована злочинна група вʼязнів-шахраїв
12:12 04.09.2023
285

На  Вінниччині  ув’язненні у соціальних мережах розміщували оголошення про продаж дров за цінами нижчими від ринкових. Після того, як потерпілі перераховували гроші за «товар», продавці на зв'язок більше не виходили. Правоохоронці «накрили»  зловмисників, справу передають до суду.

Про це повідомляють у поліції Вінницької області.

Як зазначають у поліції організував «схему» 44-річний житель Козятина, який у виправній установі Вінниці очікував на рішення суду. До «роботи» чоловік долучив своїх співкамерників – чоловіків віком 23 та 38 років.

Під час проведення санкціонованих обшуків у камері було вилучено телефони, сім-карти, чорнові записи та інші речові докази протиправної діяльності.

Зібравши докази причетності учасників організованої злочинної групи до десятка злочинів, слідчі Слідчого управління обласного главку поліції скерували до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом. Дії одного з учасників злочинної групи, 38-річного чоловіка, слідчі додатково кваліфікували за ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 4. ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України усім підсудним загрожує до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також