На Вінниччині поліція вилучила алкоголю і цигарок на суму 180 тисяч гривень
14:13 27.02.2024
277

Як повідомляє відділ комунікаці ГУНП у Вінницькій області, 26 лютого в одному із сіл Барської громади слідчі задокументували факт незаконного перевезення контрафактної продукції. Поліція встановлює походження вилученої продукції та місце куди вона прямувала.

«Мікроавтобус Mercedes-Benz зупинив екіпаж групи реагування патрульної поліції. 37-річний водій, який незаконно перевозив алкоголь та цигарки, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить 180 000 гривень, пояснити походження вантажу відмовився», - йдеться у повідомленні поліції.

Загалом слідчо-оперативною групою поліції вилучено 1450 пачок цигарок різних брендів без марок акцизного податку та 300 літрів алкогольної розфасованої продукції невідомого походження.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик. Поліція встановлює походження підакцизного товару.

За вказаним фактом розслідується провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від пʼяти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також