На Вінниччині помічника судді та секретаря судових засідань зловили на хабарі
09:33 10.01.2024
446

На Вінниччині поліція затримала помічника судді та секретаря судових засідань, які за кілька тисяч доларів обіцяли підсудному пом‘якшити вирок .  Зловмисників схопили «на гарячому»  перед початком засідання поблизу будівлі суду. В операції брали участь оперативники УСР у Вінницькій області та бійці КОРДу.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінниччини. 

Ділки вимагали грошові кошти у жителя Вінницького району, справа якого  перебуває на судовому розгляді. Вони пообіцяли вплинути на процес прийняття рішення по його справі, щоб йому не призначили покарання, пов’язане з позбавленням волі, - йдеться в інформації.

«Правильний вирок» оцінили у 2000 доларів. Деталі операції правоохоронці не повідомляють. Наразі відомо, що 43-річного помічника судді та 64-річну секретарку затримали після отримання ними 1500 доларів США.

Дії зловмисників задокументовано в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також