На Вінниччині посадовцю повідомлено про підозру - вимагав гроші з підлеглого
Сьогодні, 10:10
267

Правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід  у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 242 тисячи гривень. Наразі вирішується питання щодо відсторонення від займаної посади.

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

За словами заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, упродовж серпня-жовтня 40-річний завідувач медичної частини закладу охорони здоров’я однієї з Державних установ Вінниччини, вимагав від свого підлеглого – фельдшера по 2 тисячі гривень щомісячно. За ці гроші керівник обіцяв чоловіку нарахування премій та створення сприятливих умов роботи.

16 жовтня слідчі слідчого  затримали правопорушника під час отримання ним чергового «внеску».

В ході обшуку за місцем роботи службової особи, поліцейські вилучили грошові кошти, отримані злочинним шляхом, банківську картку, документацію та електронну техніку. За адресою прживання у зловмисника  вилучили понад 7 600 доларів.

 Фігуранту поідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе, повторно, поєднаному з вимаганням такої вигоди, за вчинення чи невчинення такою службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Автор: Павло Петрушко
Читайте також