На Вінниччині шахрай ошукав трьох літніх вінничанок на 200 000 гривень
14:30 08.07.2022
264

7 липня у Вінницькій області затримали чоловіка, який ошукав трьох пенсіонерок. Шахрай використав телефонну схему «ваша родичка потрапила в ДТП». Так потерпілі віддали незнайомому чоловікові 200 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

До відділення поліції звернулась 81-річна жителька м. Вінниці з повідомленням про злочин. Заявниця розповіла, що того дня на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого абонента. Чоловік повідомив, що її донька потрапила в ДТП й потрібні кошти на лікування. В подальшому до неї прийшов незнайомець, який представився лікарем і йому вона віддала 3000 доларів США.

Аналогічним чином шахрай телефонував наступного дня до 83 та 84-річної вінничанок. За його вказівкою потерпілі зібрали усі свої заощадження, а саме 2000 доларів США, 800 євро та 21 000 гривень та віддали їх зловмиснику. Зрозумівши, що їх ошукали, жінки звернулись в поліцію.

Як розповів керівник Відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Ігор Сандул, проаналізувавши злочини, за домогою камер відеоспостереження поліцейські розшукали зловмисника. Ним виявився житель м. Одеси. Раніше в поле зору поліції він не потрапляв. Його оперативники затримали у Вінниці.

Мобільні телефони та частина грошей, здобутих шахрайським шляхом в зловмисника вилучені. Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Чоловік затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі йому повідомлено про підозру. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 ККУ (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання – до 3 років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також