На Вінниччині судитимуть чоловіків, які проклали ухилянтам «шлях»
12:01 23.02.2024
297

На Вінниччині судитимуть групу чоловіків, які допомагали незаконно перетнути кордон. Обвинуваченим загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що перетин кордону військовозобов’язаними через пункт пропуску на українсько-молдовському кордоні організовували 35-річний житель Мурованих Курилівців та двоє мешканців Могилів-Подільського району 50 і 60 років. Переправляли «клієнтів» і, вносячи неправдиві відомості до системи «Шлях», і човном. Таким чином, незаконно перетнули кордон 14 осіб. Послуги зловмисників коштували від 4000 до 6500 доларів США.

Правоохоронці повідомляють, що затримали зловмисників 19 вересня 2023 року.Тоді у Могилів-Подільському одразу після отримання від двох «клієнтів» 13000 доларів США був затриманий один з учасників схеми - 35-річний курилівчанин.

Далі, під слідчі провели обшук і вилучили грошові кошти, автомобіль Mercedes Benz, мікроавтобус Volkswagen Crafter, мобільні телефони, печатки тощо.

Досудовим розслідуванням встановлено, що фігурант, будучи фізичною особою-підприємцем, мав ліцензію на здійснення міжнародних перевезень вантажів вантажними автомобілями. Попри чинні обмеження на виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років, в Єдиному комплексі інформаційних систем Укртрансбезпеки «Шлях» він за грошову винагороду створював заявки на перетин кордону «клієнтами», подаючи неправдиві відомості відносно осіб, які не перебували із ним у трудових відносинах. Ще двоє учасників злочинної групи підшукували «клієнтів»

Зібравши достатньо доказів, усім трьом зловмисникам поліцейські повідомили про підозру.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також