На Вінниччині судитимуть шахрая, що видавав себе за криміналіста
13:48 20.03.2024
260

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури жителя м. Вінниці засуджено за підбурювання до надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення нею будь-якої дії з використанням службового становища та шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 2 ст. 190 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Вироком Вінницького міського суду йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.


Прокурор у суді довів, що наприкінці 2019 року обвинувачений, змовившись зі співробітником правоохоронного органу, ошукав вінничанина, якого підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення.

Фігурант, назвавшись експертом НДЕКЦ у Вінницькій області, пообіцяв потерпілому сприяння у непритягненні його до кримінальної відповідальності. За це останній мав дати хабаря в сумі 650 доларів США нібито слідчому одного з районних відділень поліції м. Вінниці.


Під час передачі зазначеної суми коштів обвинувачений був затриманий на гарячому правоохоронцями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Теруправління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

На сьогодні вирок законної сили не набрав.

Автор: Дарина Драгманова
Читайте також