На Вінниччині водій спробував «відкупитися» від поліцейських
17:36 10.04.2024
258

Днями в місті Тульчин, що на Вінниччині, за перевищення швидкості зупинили ВАЗ. За кермом перебував  35-річний тульчинець. У ході спілкування з чоловіком, інспектори помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.  Врешті решт історія завершилася кримінальними провадженням.

Про це повідомляють у пресслужбі поліції Вінниччини.

Як зазначають правоохоронці водій погодився пройти перевірку. Результат освідування виявились «позитивними» - тобто була підтверджена наявність алкоголю в крові.

Чоловік запропонував копам хабар - 300 доларів  за не складання на нього протоколу. Факт зафіксували.

Тепер водієм займаються слідчі - вони проводять досудове розслідування. Чоловіку  інкрімінують  ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За цією статтею чоловіку загрожує до чотирьох років  позбавлення волі.

Також на водія склали два протоколи – за  ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також