На Вінниччині зловили іноземців, які хотіли ввезти наркотики в Україну
10:48 18.09.2023
317

Впродовж доби на кордоні з Молдовою викрили сім спроб незаконного перевезення наркотичних речовин. Допомогу прикордонникам «надали» службові собаки.

Про це повідомляють у пресслужбі прикордонного загону.

У пункті пропуску «Старокозаче» прикордонники Білгород-Дністровського загону у складі спільної оглядової групи з використанням службових собак у п’ятьох іноземців виявили наркотичні речовини

Чоловіки з «зіллям» планували потрапити в Україну. Наркотики у всіх випадках були ретельно приховані серед багажу і навіть у конструктивних особливостях транспортних засобів. Проте гострий нюх чотирилапих помічників та пильність вартових кордону стали на заваді незаконним намірам подорожніх.

Ще дві спроби викрили прикордонники Могилів-Подільського загону спільно з представниками митної служби. Двоє іноземців намагались потрапити в Україну з наркотичними речовинами, прихованими серед особистих речей.

Так, один іноземець віз із собою три згортки з речовиною рослинного походження. «Травичку» у пасажира легкового автомобіля виявили серед особистих речей у дорожній сумці. А громадянин іншої країни вирішив приховати заборонену речовину у подушці для подорожей.

За даними фактам до компетентних органів направлено повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також