Справу «телефонних» шахраїв, що ошукали вінничан на суму понад 100 тисяч гривень направлено до суду
18:30 26.05.2021
260

Слідчі-детективи завершили розслідування кримінального провадження відносно злочинної групи, яка ошукала вінничан на суму понад 100 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба національної поліції. 

До складу  групи входили троє чоловіків віком 16, 18 та 24 років, жителі Луганської та Донецької областей. Найстарший зі зловмисників – організатор. Саме він знаходив жертв та телефонував до них. Двоє інших  приїздили до потерпілих за коштами.

“Слідством встановлено, що учасники злочинного угруповання, яких оперативники Управління карного розшуку затримали  в березні цього року, діяли за чітко розподіленими ролями. Одні підшуковували стаціонарні номери телефонів потенційних жертв, представлялись їх близькими родичами  та просили допомогти коштами, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення вигаданих ДТП. Інші - приїздили до помешкань потерпілих та забирали кошти, які потім перераховували на банківські рахунки”,- повідомляють у поліції

Наразі поліцією вже встановлено, що від злочинних дій аферистів постраждали четверо літніх вінничан. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснювала  обласна прокуратура.

“Дії злочинної групи кваліфікували за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України. За вчинення таких злочинів їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна”,- додають у поліції

 

Читайте також