У Вінницькій області поліція припинила діяльність наркогрупи з місячним обігом у півмільйона гривень
17:31 28.03.2024
258

Поліцейські Вінницької області нейтралізували організоване злочинне угруповання, що щомісячно реалізовувало амфетамін на загальну суму півмільйона гривень.

За інформацією прес-служби вінницької поліції, до складу банди входили чотири особи, проживаючі у Вінницькій громаді, з попередньо визначеними ролями, розподіленими 46-річним керівником. 44-річний учасник, який нещодавно став на службу в армії, курував нарколабораторію, отримуючи від лідера необхідні хімічні реагенти, прекурсори та обладнання для виробництва наркотиків. Два інші члени, віком 43 та 50 років, займалися продажем наркотиків. Двоє з затриманих раніше мали судимості за подібні злочини і вже перебувають під слідством у іншій кримінальній справі.

Під час обшуків правоохоронці конфіскували лабораторне обладнання для синтезу амфетаміну, близько 100 грам готового наркотику, гроші, мобільні телефони, банківські картки та інші матеріальні докази.

Чотирьох зловмисників було затримано. Одного з них, звинуваченого у керуванні лабораторією, заарештували на території Донецької області. Всім фігурантам оголошено підозру згідно з частинами 2 та 3 статті 307 Кримінального кодексу України, що передбачає до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна за незаконне виготовлення та обіг наркотиків.

Додатково в діях учасників угруповання виявлені порушення, що відповідають статтям 311 та 313 Кримінального кодексу України, пов'язані з нелегальним обігом прекурсорів і обладнання для виробництва наркотичних речовин.

Розслідування злочинної діяльності банди проводилось під керівництвом Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону з оперативним супроводом відділів боротьби з наркозлочинністю, превентивної діяльності та Служби безпеки України, підтриманих спецпризначенцями КОРД та Альфи.

Суд призначив для підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває досудове розслідування.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також