Студенти вінницького медуніверситету і досвідчені незрячі співаки зійшлися у творчому «батлі»
15:15 18.11.2023
297

Оригінальний творчий вечір «Осіння акварель» влаштували у бібліотеці Вінницького національного медичного університету. Там по черзі виступали досвідчені поети і співаки колективу художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих та вихованці студентської творчої студії «Вежа».

Молодь віддавала перевагу сучасним композиціям, а гості – загальновідомим українським пісням. Втім, переможця у цьому своєрідному батлі не визначали. Слухачам сподобалися всі виступи.

Оксана Перепелична 40 років відробила за станком на підприємстві Українського товариства сліпих, активно брала участь у художній самодіяльності, але її і зараз залучають до виступів колективу.

Вчу тексти і підбираю музику вдома із чоловіком. Сьогодні я прочитала вірш Надії Ковалюк про осінній настрій. Разом зі студентами виступати комфортно, бо тут тепла атмосфера, — сказала Оксана Перепелична.

22-річний студент шостого курсу ВНМУ Дмитро Вороний разом зі своєю подругою Юлією Деркач виконали дві пісні «Старі фотографії» Скрябіна і «Пообіцяй мені» групи «Один в каное».

У студії «Вежа» ми багато чому навчилися. Разом із Юлією регулярно виступаємо у дуеті. Нинішній концерт вийшов незвичним. Було цікаво обмінятися досвідом із незрячими вінничанами, — сказав Дмитро Вороний.                                     

Ведучою вечора була Інна Гулик. Вона є завідуючою відділом культурно-просвітницької роботи наукової бібліотеки медуніверситету і водночас керівником студентської студії «Вежа». Там займаються творчі молоді люди зі всіх факультетів і курсів ВНМУ.

Наші студенти не лише пишуть вірші, але й співають, навчаються акторській майстерності, декламуванню. Проводимо у студії «Вежа» різноманітні заняття, зустрічі із цікавими людьми. До повномасштабної війни і пандемії коронавірусу влаштовували відкритий конкурс поетичної декламації, де брали участь студенти всіх вишів Вінниці, —розповіла Інна Гулик.

Джерело та фото: пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Автор: Анна Бурлака
Читайте також