Вiнницькi школи увiйшли в ТОП-50 кращих закладiв України
12:30 22.12.2021
303

За результатами Першого Нацiонального рейтингу «Екошкола року» двi школи з Вiнниччини увiйшли до ТОП-50 кращих закладiв України. У пресслужбi мiськради зауважили, що мова йде про навчальнi заклади №6 та №20. 

Приємно бачити, що нашi дiти ростуть небайдужими до питань збереження довкiлля. Дуже важливо залучати дiтей та молодь громади до рiзних екологiчних проєктiв. Нагадаю, що у Вiнницi є конкурс учнiвських екологiчних iнiцiатив «Ековектор», за допомогою якого дiти можуть реалiзовувати власнi iдеї. Школярi Вiнницької громади завжди пiдтримують подiбнi проєкти та всiляко сприяють збереженню екологiї, - каже директорка департаменту освiти мiської ради Оксана Яценко.

Зазначимо, загалом до iнiцiативи долучилось 17500 шкiл з рiзних куточкiв України. Пiд час оцiнювання журi звертало увагу на такi критерiї: наявнiсть команди та лiдера, залученiсть колективу, батькiв та громади, власна проєктна дiяльнiсть та участь у Всеукраїнських, мiжнародних iнiцiативах, розвиток екологiчної iнфраструктури.

ТОП 50 закладiв загальної середньої та позашкiльної освiти разом зiбрали та здали на переробку  91151 кг макулатури, 10293 кг пластику, 1285 кг тетрапаку. До пунктiв приймання передали 21171 кг iнших вiдходiв: органiку, плiвку, скло, жерстянi та алюмiнiєвi банки, металобрухт, пластиковi кришечки, вiдпрацьованi  батарейки й навiть монетки.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також