У Вінниці для незрячих влаштували екскурсію Алеєю видатних земляків
вчора, 18:46
279

Як відомо, у вінницькому Центральному парку імені Миколи Леонтовича є Алея видатних земляків, переважно   письменників. Там стоять бюсти Михайлу Коцюбинському, Степану Руданському, Михайлу Стельмаху, Миколі Леонтовичу та іншим видатним вінничанам. Її, напевно, відвідали практично всі містяни.

А тепер про цю Алею більше дізналися й вінничани із порушеннями зору. Для них влаштували спеціальну подорож-екскурсію. Її ініціаторами були лікар-офтальмолог Неля Кривецька і керівник колективу художньої самодіяльності підприємства незрячих Наталя Слюсарчук.  

— Частина учасників екскурсії обрала собі улюблену особистість, представлену на Алеї, і розповідала всім про неї. Інформацію збирали за допомогою «Ютубу» тощо. Приміром, я нагадала про біографію Миколи Леонтовича, Оксана Перепелична — про Миколу Коцюбинського, Неля Кривецька - про поета Миколу Некрасова, який народився у Немирові тощо, — каже Наталя Слюсарчук. — Розповіді про відомих вінничан супроводжувалися тифлокоментарями. Тобто зрячі ведучі пояснювали слабозорим особливості рис письменників.    

Також учасники екскурсії зупинялися біля пам'ятника героям-афганцям і фігури (у повний зріст) Миколи Леонтовича, яку нещодавно перенесли до Вінниці із прифронтового Покровська (Донецька область).   

Пресцентр Вінницької обласної організації УТОС

Читайте також