У Вінниці роковини загибелі Захисника Юрія Мигуна відзначать фотовиставкою
11:41 13.06.2024
255

Завтра, 14 червня, о 12:00 у вестибюлі Вінницького обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття фотовиставки  Юрія Мигуна, яки воював у складі 35-ї окремої бригади морської піхоти імені  Михайла Остроградського.

Про це йдеться на офіційні сторінці краєзнавчого музею.

Юрій Мигун мав позивний «Еней». Тож виставка називається «Еней» - невідзнятий кадр».

Музейники розповідають біографію пана Юрія. Він народився на Вінниччині, батьки - педагоги. Продовжуючи родинні традиції юнак після закінчення школи вступив до Вінницького державного педагогічного університету. Працював учителем фізичної культури у школі. Був депутатом місцевої ради в селі Щаслива Вінницького району.

Юрій займався воркаутом, футболом, був неодноразовим переможцем регіональних та обласних змагань з краєзнавчого туризму та еколого-натуралістичних конкурсів.

Створив власну фотоколекцію світлин явищ та об’єктів природи «В об’єктиві натураліста».

Під час строкової служби, яку проходив у 2016–2017 роках отримав звання молодшого сержанта. Був інструктором 169-го навчального центру «Десна», пройшов індивідуальну підготовку за стандартами НАТО за спеціальністю «стрілець» та курси першої домедичної допомоги.

На початку повномасштабного вторгення організував територіальну оборону села Щаслива. 19 березня 2022 року став до лав 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського.

За мужність  був нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Загинув 14 червня 2023 року на Донеччені.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також