Вінницький фестиваль ленд-арту «змінив» зимовий одяг на літній
19:40 01.06.2024
310

У Вінниці днями відкрився  фестиваль ленд-арту, або як ще називють цей вид творчості - мистецтва довкілля  під назвою  МІTHOGENESIS. В цьому році  фестиваль змінив  зимовий одяг на літній. Митці вже виїхали на Скіфські вали, де задуми втілюватимутся в художні об‘єкти,  і навіть залишились на ніч, щоб краще відчути  «матеріал». Результати чекатимуть на глядачів вже за кілька днів.

Про це повідомляють у Лабораторії сучасного мистецтва.

В 2024 році екстримальний зимовий формат «міфогенезу» змінено на теплий формат покордоння весни та літа з допоміжною назвою «ПРОквитіння»,  - зазначають  організатори

Загалом у «Міфогенезі»  беруть участь 10 митців з України та США. У якості «спеціально запрошених  зірок» виступають вінницькі митці. Вони мають створити 10 арт-об‘єктів.

Творитимуть митці до завтра. Після завершення роботи «в полі» митцями будуть зроблені фото. Завершальний етап фестивалю - виставка зі світлин та відео художніх інтервенцій митців. Також буде створено друкований каталог.

Фестиваль відбувається в рамках проєкту #EU4Culture, який фінансується Європейським Союзом та реалізовується Goethe-Institut Ukraine. Захід проходить в рамках реалізації Стратегії розвитку культури ВМТГ до 2025 року.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також