Латвійський лікар Мартінс Малзубріс навчав вінницьких медиків мікрохірургії
15:30 21.12.2023
259

Недавно Вінницю відвідав Мартінс Малзубріс, керівник відділення септичної ортопедії Ризького травматологічного шпиталю, на запрошення місцевого муніципалітету та медичного колективу. Під час візиту латвійський лікар відвідав міські лікарні, де пацієнти з пораненнями отримують допомогу, і провів трьохденний тренінг для вінницьких лікарів, відповідно до пріоритетів Вінницької міської ради щодо стійкості та турботи, особливо важливих в умовах війни.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Травматологи та хірурги вінницьких лікарень мали можливість навчитися у латвійського спеціаліста та вдосконалити свої навички у мікрохірургії.

У департаменті охорони здоров'я Вінницької міської ради заявили, що після зустрічі були узгоджені кроки для подальшого навчання вінницьких медиків у сфері мікрохірургії та реконструктивно-відновлювальної хірургії, включаючи навчання у латвійській клініці та створення тренінгового центру у Вінниці. Також планується відкриття відділення мікрохірургії у одній з місцевих лікарень.

Олександр Шиш, директор департаменту охорони здоров'я ВМР, висловив подяку Малзубрісу за надання вінницьким лікарям можливості навчання в сфері мікрохірургії, наголосивши на важливості таких заходів у поточних умовах.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також