Масштабна ДТП у Вінниці: тролейбус виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення з п'ятьма авто
14:28 06.09.2024
323

У Вінниці ввечері 5 вересня на вулиці Пирогова біля ринку «Урожай» сталася масштабна дорожньо-транспортна пригода. За попередніми висновками поліції, причиною ДТП стала втрата керування 64-річною водійкою тролейбуса близько 19:45, через що транспортний засіб виїхав на зустрічну смугу руху та зіткнувся з автомобілем Hyundai, яким керував 37-річний вінничанин.

Унаслідок цього сталося подальше зіткнення ще чотирьох автомобілів: Lexus, за кермом якого був 48-річний мешканець Вінницького району; KIA Sportage, який керував 49-річний житель міста; Skoda Octavia, яку вів 36-річний водій з Вінниці; та Opel Calibra, яким керував 61-річний місцевий мешканець.

Через аварію шість осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. Усі постраждалі оперативно отримали медичну допомогу. Автомобілі учасників ДТП поміщені на арештмайданчик, а у всіх водіїв транспортних засобів взяті зразки крові для проведення токсикологічної експертизи.

Поліція розпочала досудове розслідування за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту). Винним загрожує до трьох років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Слід зазначити, що керувати тролейбусом у 64 роки — це важка робота, і дефіцит кадрів у Вінницькій транспортній компанії є відчутною проблемою.

Нагадаємо, раніше, 7 серпня, у Вінниці на площі Привокзальній біля залізничного вокзалу сталася ще одна трагічна ДТП за участю тролейбуса, внаслідок якої загинула 49-річна жінка.

Автор: Павло Перушко
Читайте також