Міжнародний День людей з інвалідністю на Вінниччині відзначили концертом
16:23 02.12.2023
293

Щороку третього грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Про це пише пресцентр Вінницької обласної організації УТОС.

Цей день акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. І є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства, — сказав директор Вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.    

Напередодні відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю колектив художньої самодіяльності Вінницького підприємства незрячих запросили до Вороновицького психоневрологічного інтернату.

Керівниця цього закладу Лілія Комар та в.о. директора обласного пансіонату для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю Катерина Якимчук привітали мешканців і вручили їм символічні подяки.

Мешканці інтернату представили загалу свою творчість. Приміром, незрячий Валерій Поляков  виконав дві пісенні композиції. Він є членом Вінницької територіальної первинної організації Українського товариства сліпих. Валерій Поляков подякував УТОСу за підтримку і подарував цій громадській організації акордеон.

Гості з Вінниці представили невелику ліричну концертну програму. Господарі приймали її з бурхливими аплодисментами. І навіть танцювали біля сцени.

 

Автор: Анна Бурлака
Читайте також