Могилів-Подільський прикордонний загін розпочав видачу документів для перебування в прикордонній смузі
10:06 23.03.2024
709

Прикордонний загін у Могилів-Подільському оголосив про початок процесу видачі документів, що регулюють право перебування у прикордонній смузі. Це відбувається в рамках оновлених положень, які були внесені Урядом України до Постанови від 27 липня 1998 року, № 1147 "Про прикордонний режим".

Зміни в урядових документах передбачають введення обмежень, які стосуються вільного в'їзду, перебування, проживання, провадження робіт та пересування осіб у прикордонній смузі. Ця зона охоплює ділянку завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

У зв'язку з цим, особи, які планують перебувати у прикордонній смузі на території Могилів-Подільського та Тульчинського районів Вінницької області, повинні отримати відповідний дозвіл від прикордонного загону. Для цього їм потрібно звернутися до прикордонного загону з заявою, в якій вказати відомості, визначені законодавством.

Процедура розгляду заяви передбачає, що прикордонний загін має право приймати рішення щодо надання дозволу, відмови у наданні дозволу або визнання недійсним вже наданого дозволу протягом 10 діб з моменту подання звернення. Після цього особа, яка подала заяву, отримує повідомлення про прийняте рішення.

Щоб отримати дозвіл на в'їзд, перебування, проживання, провадження робіт та пропуск у прикордонну смугу, заявник має право звертатися до прикордонного загону особисто або поштою за вказаною адресою: 24004, м. Могилів-Подільський, вул. Острівська, 2. Також є можливість подати звернення в електронній формі на вказану електронну адресу або отримати додаткову інформацію за телефоном (04337) 6-06-39.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також