На території Гайсинського району водій, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, намагався запропонувати хабар поліцейським
15:10 12.08.2023
263

Вчора близько 18:40, під час несення служби у селі Джулинка, поліцейські групи реагування патрульної поліції Відділу поліції №1 Гайсинського району виявили порушення правил дорожнього руху водія автомобіля ВАЗ, місцевого мешканця. Під час розмови з водієм, правоохоронці помітили ознаки алкогольного сп'яніння. Аналіз організму показав наявність 1,61 проміле алкоголю. Відповідно, водія було призупинено в правах керування автомобілем. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Під час складання адміністративних матеріалів, водій ВАЗу намагався домовитись з поліцейськими та пропонував їм хабар у сумі до 9 000 гривень. Незважаючи на попередження про кримінальну відповідальність за таку пропозицію, він продовжував намагатися.

Факт порушення був задокументований слідчо-оперативною групою Відділу поліції №1 Гайсинського районного управління поліції.

Цей випадок розслідується у рамках кримінального провадження за статтею 369 частина 1 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), що передбачає покарання до 4 років позбавлення волі. Також, водію було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також