На Вінниччині члени злочинного угрупування продавали автомобілі, призначені для військових
10:30 02.03.2023
295

У Вінницькій області повідомлено про підозру двом «волонтерам», які продали майже 30 автомобілів загальною вартістю понад 4,7 мільйонів гривень. Транспортні засоби були призначені для військових ЗСУ, Нацгвардії та прикордонників.

Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

Організатор заснував благодійну організацію, у якій призначив себе директором, та під видом волонтерів залучив до неї ще двох осіб. Надалі від імені організації директор уклав договір з іноземним підприємством про надання фонду позашляховиків, щоб передати їх відповідним підрозділам сил оборони. Однак, отримавши автомобілі, члени «банди» продавали їх іншим благодійним організаціям та волонтерам, хоча мали передати їх безоплатно військовослужбовцям.

У ході слідства установлено продаж 29 позашляховиків, отриманих як гуманітарну допомогу, загальною вартістю понад 4,7 млн грн.

Досудове розслідування здійснює Слідче управління ГУ НП у Вінницькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області та Вінницького управління ДВБ НП України.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також